Cum pot contribui platformele social media la succesul afacerii tale?

rotiță
rotiță
Platforme sociale

Prezența digitală pe un website și pe canalele social media reprezintă cartea de vizită a oricărei afaceri.

Canalele de comunicare cele mai accesate în prezent sunt cele mobile. În România, peste 60% dintre interacțiuni sunt cele de pe dispozitive mobile.

Majoritatea consumatorilor digitali caută online produsul sau serviciul dorit și informații legate de acesta accesând recenzii, recomandări și aleg cum doresc să achiziționeze, online sau offline.

Pentru clienți decizia de cumpărare este în proporție de 65-70% bazată pe sfaturile date de prieteni și membri ai comunității.

Această realitate nu poate fi ignorată, iar brandurile trebuie să se adapteze, să profite de oportunitatea de a-și forma o comunitate, de a transmite mesajele în mod direct, de a crea conținut autentic, relevant si de interes pentru fani.

Un alt aspect de care companiile trebuie să țină seama este faptul că în România calitatea si fiabilitatea produselor contează în mai mare măsură (peste 35%) decât loialitatea față de brand (numai 20% ) în decizia de cumpărare.

Dintre clienții dezamăgiți, 90% vor da feedback negativ în situația în care calitatea nu confirmă așteptările.

Companiile care iau în considerare aceste aspecte au șansa de a se promova prin platformele de social media cu costuri reduse, incomparabil mai mici decât bugetele din marketingul tradițional, ajungând cu ușurință la potențialii clienți de oriunde, în condițiile în care românii petrec peste 2 ore zilnic pe platformele de social media.

Care sunt platformele Social Media și cum pot fi ele utile business-ului tău

Iată o clasificare a celor mai cunoscute platforme de Social Media și utilitatea lor pentru afacerea ta:

1. Facebook

Având 2.89 miliarde de utilizatori activi, Facebook este platforma social media numărul 1 în întreaga lume. Deși inițial concepută pentru comunicare între prieteni, în scurt timp a crescut popularitatea și a devenit un canal cu potențial excelent pentru promovarea brandurilor. Astfel, Facebook a pus la dispoziția afacerilor instrumentele necesare și interfața complexă Facebook for Business, care au facilitat promovarea, atât gratuit cât și prin campanii plătite.

Facebook Pages constituie un instrument gratuit care te ajută să-ți construieșți și să îți creșți prezența pe platformele de socializare. Folosește pagina companiei tale că să ai impact asupra unor audiențe noi, să comunici direct cu fanii sau clienții interesați de produsele tale. Dacă afacerea ta are o Pagină, poți:

  • Să comunici cu clienții și persoanele interesate de afacerea ta folosind o mulțime de modalități, în mod public și privat.
  • Să administrezi activitatea de publicitate, să afli mai multe despre audiențe din statisticile Paginii
  • Să foloseșți instrumentele gratuite și funcțiile pe Pagina ta, de exemplu, Postări, Inbox și Grupuri.

2. Platforme cu conținut care dispare (ex. Snapchat, Instagram Stories, Facebook Stories, LinkedIn Stories)

Formatele efemere precum Stories sunt potrivite pentru postarea de conținut în timp util, cum ar fi anunțuri, articole în ediție limitată sau evenimente live; majoritatea conținutului Stories și Snapchat se simte, de asemenea, mai autentic și mai puțin lustruit datorită termenului de valabilitate a postărilor, de 24 de ore; ca atare, permite brandurilor să-și arate latura umană.

3. Platforme și canale de Social Media video (ex. YouTube, TikTok, Instagram Stories and Reels, Facebook Watch)

Platformele de social media video sunt excelente pentru a atrage atenția asupra mărcii și pentru a aduce la viață produsele într-un mod în care fotografiile statice nu pot; orice conținut video pe care îl publicați trebuie să fie conceput pentru a distra, educa și/sau inspira publicul; videoclipurile realizate exclusiv pentru a vinde nu vor atrage spectatorii.

4. Streaming-uri live pe rețelele sociale (ex. Twitch, YouTube, Instagram Live Rooms, Facebook Live, TikTok)

Există mai multe moduri de a realiza streaming-uri relevante, de la intervievarea unor oaspeți cunoscuți, până la prezentări de produse exclusive sau găzduirea de sesiuni Q&A cu directorii dvs. de afaceri; streaming-urile în direct oferă, de asemenea, posibilitatea utilizatorilor de a interacționa cu gazdele, deci este vital să monitorizați și să interacționați prin comentarii în timpul fluxului.

5. Platforme de socializare pentru afaceri (ex. LinkedIn, Twitter)

Acestea oferă multe utilizări potențiale: recrutare și angajare de talente, construirea de relații B2B și conectarea cu profesioniștii din nișa ta.

6. Platforme și canale de Social Media audio (ex. Clubhouse, Twitter Spaces, Spotify)

Avantajul cel mai semnificativ al platformelor și canalelor de social media audio este atenția ridicată și implicarea pe care probabil o veți obține de la ascultători; conversațiile pline de viață vă pot ajuta să vă construiți o imagine de lider în nișa ta și să vă prezentați afacerea sau produsele către publicuri valoroase, deja interesate de subiecte legate de nișa ta.

7. Platforme de social media de cumpărături (ex. Pinterest Product Pins, Facebook Shops, Instagram Shops, TikTok, Shopify, Douyin, Taobao)

Poți profita de funcțiile integrate pentru dispozitive mobile, pentru a permite publicului tău să cumpere de la tine fără a fi nevoie să părăsească aplicația de socializare; funcții precum Pinterest Product Pins, Magazinele Instagram și cumpărăturile în aplicația TikTok vă permit să vă conectați catalogul de produse direct la profilul tău din fiecare aplicație; chiar dacă urmăritorilor tău nu le place să facă achiziții pe platformele de socializare sau să piardă mult timp pentru a cumpăra, funcțiile de cumpărături vă pot permite să etichetați produse, să adăugați informații suplimentare despre acestea și să generați trafic pe site-ul tău.

8. Forumuri de discuții (ex. Reddit, Quora)

Poți fi cu adevărat de ajutor clienților tăi, expunându-ți experiența în domeniul tău și răspunzând la întrebări legate de industria ta; puncte bonus dacă poți împărtăși informații despre marca și produsele tale în răspunsuri, dar nu acesta ar trebui să fie obiectivul principal în participarea la forumurile de discuții.

9. Platforme de socializare pentru comunități închise/private (ex. Discourse, Slack, Facebook Groups)

Afacerile pot folosi grupuri private pentru a aduce laolaltă membrii comunității lor, cu scopul de a interacționa în legătură cu provocările comune, a ajuta cu răspunsuri date întrebărilor relevante și pentru a crea un sentiment de apartenență profesională; în calitate de administrator al grupului, afacerea ta are dreptul să stabilească reguli (de ex. privind auto-promovarea); multe grupuri (în special pe Facebook) solicită membrilor să răspundă la câteva întrebări înainte de a se alătura pentru a elimina spammerii, dar puteți utiliza aceste câmpuri și pentru a solicita membrilor să se înscrie în lista ta de marketing prin e-mail.

10. Platforme de socializare inspiraționale (ex. Pinterest, YouTube, Instagram, bloguri)

Poți crea imagini care să inspire publicul tău țintă cu conținut adaptat preferințelor lor și să vă promovați produsele acolo unde este cazul; utilizați colecții, liste de redare, etichete și ghiduri pentru a vă grupa conținutul și a crea teme care să corespundă intereselor publicului tău; platformele de socializare inspiraționale precum Pinterest și YouTube sunt bine optimizate pentru căutare, ceea ce înseamnă că postările tale ar trebui să includă cuvinte cheie, hashtag-uri și imagini care se aliniază cu ceea ce publicul tău caută de obicei.

Concluzie

Fiecare brand își stabilește prioritățile în promovare, în funcție de canalele preferate ale potențialilor clienți și de specificul de conținut al fiecărui canal. Trebuie să ai în vedere că, odată începută promovarea (cel puțin cea organică), ea trebuie continuată, întreținută și oferite răspunsuri celor din comunitate care lasă mesaje, comentarii, pentru a menține buna reputație și încrederea în brand.

Rezultatele nu vin niciodată peste noapte, de aceea este nevoie de o echipă de consultanță profesionistă pentru a-ți atinge obiectivele propuse.

Beesy growing
your digital buzz

Suntem și aici