Cum alegi furnizorul de hosting?

rotiță
rotiță
blog-furnizor-hosting

Petrecem tot mai mult timp în mediul online, citim știri, cumpărăm online și plătim facturi, iar informațiile de care avem nevoie le căutăm tot în acest mediu.

Astfel că, pe măsură ce majoritatea acțiunilor s-au mutat pe internet, supraviețuirea unui business în zilele noastre depinde foarte mult de prezența online.

Astfel că, fie că ai sau vrei să dezvolți un site de prezentare, o platformă de știri sau blogging sau chiar un magazin online, este important cum alegi furnizorul de hosting pentru site-ul tău.

Ce trebuie să știi?

În primul rând ar trebui să decizi dacă îți dorești un simplu website de prezentare, care conține descrierea companiei, datele de contact, descrieri ale serviciilor oferite si eventual un blog, sau îți dorești un CMS (Content Management System), care îți permite publicare de informații complexe, într-un sistem dinamic, cu un grad mare de control și automatizare.

În ultima vreme, multe platformele de prezentare, știri sau blogging sunt dezvoltate în general în WordPress, a cărui popularitate crește de la an la an, fiind ușor de utilizat, având multiple funcționalități, care îți permite să dezvolți de la portaluri simple la cele complexe și chiar magazine online.
Un freelancer sau un tânăr antreprenor la început de drum poate alege un simplu site de prezentare, găzduit gratuit chiar de WordPress. Poți afla mai multe informații aici. Este o soluție simplă atunci când ai o ofertă bună pe care vrei să scoți la lumină cât mai repede sau activitatea nu este desfășurată în mediul online, traficul nu va fi foarte mare și nici site-ul complex. Bineînțeles că poți găsi mai multe site-uri care se laudă că oferă gratuit găzduire web, însă nu sunt foarte sigure și nici de recomandat.

Însă, dacă site-ul business-ului tău este complex, poate chiar un magazin online unde se pot face plăți cu cardul sau chiar un portal de știri care generează un trafic mare este foarte important ca hostingul să fie unul de calitate, care să fie rapid și ai căror administratori să îți răspundă cu promptitudine atunci când apar anumite probleme.

Cum alegi?

Informează-te. Pune în balanță care sunt nevoile pe care site-ul tău le are și găsește furnizorul care ți le îndeplinește pe toate. Vezi cât trafic va genera site-ul, cât de mult conținut vei publica și cât de complex va fi. Fii atent la garanția de disponibilitate a sistemului, deoarece s-ar putea ca la un moment dat serverul să pice și este importantă rapiditatea suportului pe care firma de hosting o garantează. De asemenea, ia în calcul dacă dorești o firmă de hosting cu un suport tehnic dedicat sau cu hosting optimizat pentru platforma aleasă pe care îți construiești noul website.

Pe cine alegi?

S-ar putea ca pe măsură ce întrebi în jur, fiecare să îți ofere o listă care diferă mai mult sau mai puțin, în funcție de experiențele fiecăruia cu furnizorul de hosting. Cei care au avut website-uri, s-ar putea să fi testat mai mulți furnizori de hosting de-a lungul timpului. Noi am format o mică listă cu firme de hosting cu care colaborăm în prezent sau cu care am avut contact de-a lungul timpului și care ne-au lăsat o impresie plăcută.

1. ClausWeb

În prezent site-ul nostru este găzduit de ei și suntem mulțumiți. Răspund prompt tuturor solicitărilor tehnice, au prețuri bune. Serverele lor se comportă bine, cu o viteză de încărcare bună, iar asistența telefonică ne face să îi recomandăm în favoarea altor provideri.

2. BlueHost

Oferă și hosting optimizat pentru WordPress, unde garantează buna funcționare a website-ului la un trafic mare de vizitatori lunar și un nivel sporit de securitate. Oferă o calitate bună, suport permanent, au oferte de preț atractive și oferă garanția returnării banilor în orice moment dacă nu ești mulțumit de serviciile lor. Oferă găzduire la peste 2 milioane de site-uri, astfel că nu își permit să aibă probleme cu serverele.

3. NameBox

Sunt prompti, au servere de calitate, oferă suport eficient și asigură uptime. Au prețuri bune și reduceri atractive.

4. iPage

Recomandat tot pentru site-uri dezvoltate în WordPress, este un furnizor de hosting cu tradiție. Au oferte de preț bune și oferă garanția unui retur simplu în 30 de zile dacă nu esti mulțumit. Au un timp de răspunss destul de mic, asigură uptime și multe alte beneficii.

5. Hostico

Au un suport tehnic foarte bun, asigură uptime și retur în 30 de zile dacă nu ești mulțumit. Au pachete variate cu diferite beneficii, iar serverele se comportă foarte bine.

De regulă, pachetele de hosting specializate sunt concepute pentru funcționarea cât mai rapidă a platformei și îți oferă, în plus, o securitate sporită, iar în cazul în care website-ul este atacat/spart ei îți garantează că ți-l readuc la starea de funcționare.

Cum protejezi informațiile pe site-ul tău?

La orice website se poate adăuga un certificat SSL (Secure Sockets Layer). Certificatele SSL sunt protocoale criptografice cu rolul de a securiza schimbul de informații pe internet. Mai exact, un SSL criptează informațiile astfel încât acestea să poată fi decriptate doar de serverul căruia îi sunt adresate și în acest mod să nu poată fi copiate sau modificate pe parcurs.

Certificatele SSL sunt recomandate tuturor website-urilor, cu precădere celor care au implementat un sistem de plată cu cardul sau de website-urile care conțin informații considerate confidențiale. De asemenea, securizează și schimbul de mesaje electronice.

Dacă ai mai multe întrebări despre hosting sau despre site-ul tău, nu ezita să ne scrii.

Beesy growing
your digital buzz

Suntem și aici