Cofetăria Ina.
Dacă fericirea ar avea gust, ar fi cel de prăjitură

Ina banner

Client: Cofetăria Ina

An: 2018

Website: cofetaria-ina.ro

Servicii: Creație logo, Web design, Web Development, Copywriting, SEO, strategie promovare social media

Cofetăria Ina este o afacere de familie fondată în anul 1999, care oferă preparate din laboratorul propriu: prăjituri, produse de patiserie, torturi standard și torturi realizate la comandă. Oferta variată se traduce într-un număr mare de produse.

Deși a pornit ca o afacere de proximitate, calitatea produselor și recomandările clienților au ajutat brandul Ina să capete sonoritate, iar cererile au crescut. O oportunitate de dezvoltare a afacerii a fost digitalizarea, respectiv crearea unei prezențe online care să o facă mai cunoscută în rândul publicului larg.

Despre proiect

Îmbunătățirea fluxului de lucru și preluarea automată a comenzilor din mediul online

Astfel, clientul a solicitat refacerea website-ului, cu integrarea funcționalității de e-commerce. Totodată, am identificat nevoia unei îmbunătățiri a imaginii brandului și a experienței utilizatorului, cu accent pe design-ului interfeței website-ului.

De asemenea, clientul a solicitat crearea a două formulare de comandă complexe: unul standard pe care să-l utilizeze pentru produsele care se regăsesc permanent în cofetărie și un formular special pentru configurarea torturilor personalizate, pe comandă.

Ina HP

Provocarea

Logo reprezentativ și formular de comandă

Ina sweets

Livrabile

Crearea unei noi identități vizuale inspirate de caracterul artizanal al preparatelor Ina

Proiectul a fost împărțit în patru faze:

1. Dezvoltarea unei noi identități vizuale, care a inclus design, logo și un manual de brand

2. Propunerea design-ului pentru website conform noii identități create

3. Dezvoltarea website-ului și a celor două formulare: standard și personalizat

4. Integrarea unui shop online, cu toate produsele cofetăriei

Pentru crearea unei noi identități vizuale am avut în vedere un design elegant, care să pună în valoare numele cofetăriei (cunoscut de ani de zile de către clienți) și să reflecte cele două domenii de activitate (cofetărie și patiserie).

logo INA

Conceptul final ales a fost însoțit de sugestii de utilizare

Logo-ul este evocator prin alăturarea a 3 elemente sugestive: conturul neregulat al unei prăjituri clasice de ciocolată, floarea de vanilie, aroma predominantă, culoarea zmeurei, fruct natural generic pentru fructe de pădure, utilizate pe scară largă în prepararea produselor cofetăriei.

ina color scheme
logo-before-after

Logo vechi / Logo nou

other-logo-concepts

Alte variante de logo prezentate clientului

prezentare logo ina

Design personalizat, website responsive

În dezvoltarea website-ului am avut în vedere o pagina principală atractivă, în care să se regăsească cele mai importante informații legate de cofetărie și un mega-meniu care să cuprindă toate categoriile de produse, pentru care am creat designul pictogramelor.

Am pus accent pe experiența utilizatorului, astfel încât acesta să se simtă în universul cofetăriei când accesează site-ul. Interfața user-friendly și navigarea ușoară au îmbunătățit timpul de interacțiune a clienților cu site-ul.

icons_ina_1

Soluție personalizată pentru formularul de comenzi online

Pentru formularul de comandă pentru torturile personalizate am dezvoltat de la zero o soluție tehnică: am identificat și standardizat elementele variabile ale torturilor personalizate, realizând o îmbinare corectă a acestora, astfel încât cofetăria să primească o comandă completă și ușor de parcurs, iar utilizatorul să completeze ușor formularul.

formular comanda
Am avut parte de o colaborare plăcută și eficientă, iar rezultatul final a fost pe măsura așteptărilor.
Daniel-Cila

Am colaborat cu echipa de la Online Hub pentru a realiza un nou logo pentru Cofetăria Ina și sunt extrem de mulțumit de rezultat! Echipa a demonstrat profesionalism și creativitate. Am explicat viziunea mea, obiectivele afacerii și stilul pe care îl doream pentru noul logo. Agenția mi-a prezentat mai multe concepte de design, dintre care l-am ales pe cel care reprezenta cel mai bine personalitatea Cofetăriei Ina.
Logo-ul final nu doar că arată minunat, dar reușește să surprindă esența Cofetăriei Ina: pune în valoare numele cofetăriei, cunoscut de ani de zile de către clienți și reflectă cele două domenii de activitate, cofetărie și patiserie. Culorile și stilul sunt extrem de atractive, iar clienții noștri au fost la fel de încântați de noul logo ca și noi.
Pot spune că Online Hub este o alegere excelentă pentru orice afacere care dorește să-și reînnoiască imaginea. (Daniel Cilă, company CEO)

Beesy growing
your digital buzz

Suntem și aici