Ai un serviciu sau un produs promovat?
Nimic nu e mai eficient decât o pagină de destinație

Ce este o pagină de destinație

În marketingul digital, o pagină de destinație este o pagină web autonomă / de sine stătătoare, un instrument de marketing important, creat cu un scop comercial bine definit, care contribuie la creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la un conținut specific (promovare oferte speciale, un produs, un serviciu etc.) și care convinge vizitatorii să finalizeze o anumită acțiune. O pagină de destinație poate crește semnificativ conversiile.

O pagină de destinație este diferită de o pagină web?

Există diferențe semnificative între cele două tipuri. O pagină web are anumite obiective (prezintă valoarea corporativă a companiei și ajută publicul să se familiarizeze cu serviciile sau /și produsele acesteia etc.). Spre deosebire de oricare altă pagină web, o pagină de destinație este proiectată cu un singur focus sau obiectiv, acela de a converti vizitatorii în clienți. O pagină de destinație are un conținut și o funcționalitate specifice, cunoscute sub numele de “apel la acțiune”.

Contactează-ne

Alege un serviciu

Cu ce te putem ajuta?

Beneficiile paginilor de destinație

  • Generează oportunități și conversii
  • Promovează produse și servicii noi
  • Informațiile din pagină sunt concentrare și la obiect
  • Crește traficul
  • O mai bună poziționare SEO
  • Măsurători mai simple ale campaniei de marketing digital
  • Mai multă libertate în design, fără restricții impuse de site-ului dvs.
  • Grad mai mare de libertate pentru modificări și testare

Abordarea Online Hub în realizarea unei pagini de destinație este orientată către rezultate

Pentru a crea o pagină de destinație eficientă, care să convertească, echipa noastră are o abordare integrată, pornind de la structurarea și conceperea conținutului, la designul customizat / personalizat și implementarea acestuia în etapa de web development, până la măsurarea rezultatelor sau conversiilor.

Astfel, în conceperea întregului conținut, mesajelor, vizualurilor ne concentrăm în primul rând pe obiectivele clientului, având permanent în vedere așteptările și îndeplinirea nevoilor utilizatorilor / vizitatorilor.