Optimizarea pentru căutarea vocală: Generarea cuvintelor cheie și creșterea relevanței

rotiță
rotiță
Căutarea vocală

Căutarea vocală este o tendință importantă de marketing, consumatorii dorind comoditate atunci când caută

Poate că este imposibil să prezici viitorul tehnologiei, dar un lucru este sigur: căutarea vocală ocupă un loc important în tehnologia modernă, liderii din industrie investind în dispozitive de asistență vocală precum Apple Siri, Amazon Alexa, Google Assistant sau Microsoft Cortana.

Căutarea vocală este una dintre tehnologiile cu cea mai rapidă creștere pe care oamenii o integrează în viața lor. Având în vedere că 42% dintre oameni consideră că difuzoarele inteligente sunt esențiale pentru viața de zi cu zi, este esențial să vă adaptați strategiile de marketing digital pentru a ajunge la persoanele care folosesc aceste dispozitive de căutare vocală și să acordați atenție unor aspecte precum procesarea limbajului natural (NLP).

Odată cu escaladare rapidă a căutărilor vocale, există o cerință urgentă pentru ca afacerile să implementeze o strategie vocală eficientă în planurile lor de marketing digital, pentru a avea un avantaj pe această piață competitivă.

Iată câteva motive pentru care e necesar să adaptați conținutul site-ului la noile modalități de căutare, cu accent pe cea vocală:

  • Voice Search poate genera trafic

Conform unei cercetări efectuate de Salesforce, 4 din 10 consumatori mileniali folosesc tehnologia de căutare vocală pentru a cerceta și comanda un produs online.

Toate posibilitățile oferite de căutarea vocală sunt încă neexplorate, dar un lucru este clar: afacerile cu strategii vocale eficiente vor câștiga o cantitate uriașă de trafic web.

Iată cum: Atunci când orice utilizator caută produse folosind Voice Search, acesta are, de asemenea, posibilitatea de a vizita site-ul web de pe care a găsit răspunsul. Așadar, cu un SEO optimizat pentru voce, site-ul dvs. este capabil să primească o cantitate mare de trafic.

  • Căutarea vocală este în continuă creștere

Deși istoria căutării vocale datează încă din anii 1950, ultimii ani au dus tehnologia vocală la un nivel cu totul nou. Google și-a îmbunătățit acuratețea recunoașterii cuvintelor la peste 90%, ceea ce oferă o experiență mai bună utilizatorilor.

Așadar, pentru a rămâne în competiție, trebuie să vă adaptați la schimbare.

  • Experiență îmbunătățită a clienților

Cei mai noi asistenți vocali sunt instruiți să facă diferența între voci, ceea ce asigură un conținut mai personalizat pentru utilizatori, oferind o experiență excelentă pentru clienți.

Căutarea vocală este o modalitate convenabilă de căutare pentru utilizator, deoarece ușurează procesul de multi-tasking, ceea ce reprezintă un mare avantaj având în vedere stilul de viață ocupat al clienților din ziua de azi.

  • Concurenții dvs. o folosesc

În fiecare zi, tot mai multe afaceri înțeleg puterea căutării vocale și o implementează deja în planul lor de marketing, astfel încât, dacă nu luați măsuri chiar acum, există o șansă bună ca potențialul dvs. client să vă găsească concurentul și să pierdeți o parte din trafic.

În momentul de față, tehnologia vocală este încă suficient de nouă încât nu foarte multe branduri s-au alăturat acestei tendințe, iar acest lucru vă oferă o șansă incredibilă de a avea un avantaj major față de concurenți.

Ce este mai exact căutarea vocală?

După cum sugerează și numele, căutarea vocală se referă la utilizarea tehnologiei de recunoaștere vocală care permite utilizatorilor să efectueze căutări prin simpla rostire într-un dispozitiv. Acest dispozitiv poate fi un computer, un smartphone sau un asistent casnic inteligent.

Deci, de ce face parte vocea din viitorul marketingului online? Există mai multe motive pentru creșterea exponențială a căutării vocale:

  • Viteza și comoditatea căutării vocale, spre deosebire de tastare, sunt de neegalat.
  • Pe lângă desktop și mobil, căutarea vocală se adaptează pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor de mașini, dispozitive portabile, televizoare inteligente, aparate electrocasnice.

Pregătirea pentru voce: Cum își realiniază afacerile strategia SEO?

SEO este vital pentru toate afacerile, deoarece vă face vizibil în topul rezultatelor căutărilor. Pe măsură ce căutarea vocală devine norma, fiecare afacere trebuie să își alinieze strategia SEO pentru a se alinia la această tendință. În plus, căutarea vocală îmbunătățește experiența utilizatorului, ceea ce are, de asemenea, un impact pozitiv asupra clasamentului SEO general.

Acum că ați înțeles cum SEO vocal conduce la o clasare mai bună în căutări și face ca afacerea dvs. să fie mai ușor de căutat, trebuie să știți și cum o folosesc oamenii.

  • Interogările vocale sunt mai lungi și mai conversaționale în comparație cu interogările de text normale. Evident, acest lucru se întâmplă deoarece utilizatorul vorbește cu motorul de căutare mai degrabă decât să tasteze un text pentru a găsi un produs, un serviciu sau o afacere.
  • Mare parte din interogările vocale se referă la conținut local. De exemplu, utilizatorii sunt mai predispuși să facă căutări de tipul „aproape de mine” prin intermediul dispozitivelor mobile și, de cele mai multe ori, o fac prin voce. Așadar, SEO local este un lucru pe care nu îl puteți ignora dacă doriți să vă optimizați pentru voce.
  • În zilele noastre, utilizatorii se așteaptă la gratificare instantanee, iar acesta este modul în care funcționează căutările vocale. Aceștia preferă să verifice cataloage de afaceri decât să viziteze site-urile web ale firmelor, ceea ce este posibil cu rezultatele căutărilor vocale centrate pe răspunsuri.

Evident, căutările vocale diferă foarte mult de căutările convenționale de text. În consecință, vă puteți aștepta ca și SEO vocal să fie diferit de SEO convențional.

10 sfaturi pentru a vă optimiza campania PPC pentru căutarea vocală

Atunci când optimizați pentru căutarea vocală, generarea de cuvinte cheie și creșterea relevanței sunt esențiale. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să optimizați pentru afaceri.

1. Concentrați-vă pe a fi conversaționali

Când vine vorba de optimizarea pentru căutarea vocală, a fi conversațional contează cel mai mult. Este ca și cum utilizatorii îi cer direct lui Google răspunsuri la întrebările lor. Conținutul dvs. trebuie să ofere răspunsuri directe la întrebările utilizatorilor. Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, să vă aduceți conținutul în fața publicului va fi mai greu ca niciodată.

2. Gândiți ca un utilizator pentru a genera cuvintele cheie potrivite

Pe lângă faptul că oferiți un conținut axat pe răspunsuri, trebuie să încorporați în el cuvintele-cheie potrivite. Ideea este să vă gândiți la intenția utilizatorilor, ceea ce se face cel mai bine dacă vă puneți în pielea publicului dumneavoastră. Odată ce gândiți așa cum o fac ei, va fi ușor să identificați tipul de cuvinte-cheie pe care este cel mai probabil să le caute vocal. Procedând astfel, veți putea genera cuvinte cheie mai ușor și mai precis.

3. Cuvintele cheie de tip long-tail sunt ideale

Atunci când vă desfășurați campania PPC, este întotdeauna recomandat să vizați cuvintele cheie long-tail pentru a ajunge la lead-uri valoroase. Ele sunt cruciale și pentru căutarea vocală. Dacă doriți să vă ajutați anunțul PPC să apară în rezultatele căutării vocale, trebuie să folosiți cuvinte cheie long-tail. Utilizatorii pun întrebări atunci când efectuează căutări vocale.

Aceștia folosesc mai multe cuvinte decât atunci când tastează o interogare. De exemplu, cineva poate tasta „Restaurant clătite Cotroceni”, dar într-o căutare verbală, va spune „Unde pot găsi un restaurant care servește clătite în apropierea mea?”. Atunci când oamenii efectuează căutări vocale, ei folosesc fraze precum cine, ce, unde, de ce, când și cum. Luați în considerare modul în care formularea de întrebări afectează cuvintele dvs. cheie long-tail. Trebuie să vă asigurați că folosiți cuvintele cheie contextual.

Pentru căutarea vocală, veți dori să includeți cuvinte precum „pentru” și „la”, deoarece mulți utilizatori vor folosi aceste fraze în căutările lor vocale. Revizuiți cuvintele dvs. cheie long-tail și vedeți dacă există modalități prin care le puteți extinde pentru a le adapta pentru căutarea vocală. Puteți lua cuvintele dvs. cheie actuale și să vă gândiți la modul în care cineva ar căuta acel cuvânt cheie sub forma unei întrebări.

4. Paginile de întrebări frecvente (FAQ) sunt o idee bună

Dacă doriți să faceți un efort suplimentar pentru a vă optimiza pentru căutările vocale, includerea unei pagini de întrebări frecvente (FAQ) pe site-ul dvs. este o idee excelentă. Motivul este simplu – vă ajută să folosiți cuvinte-cheie pentru întrebări, precum și cu răspunsuri conversaționale. În plus, acest conținut adaugă valoare experienței utilizatorului dvs., ceea ce îl face util din perspectiva clasamentului SEO. Așadar, ar trebui să adoptați cu siguranță această tactică ca parte a strategiei dvs. de optimizare a vocii.

5. Încercați să folosiți doar limbajul natural

Un alt sfat pentru a vă face prezența online prietenoasă cu vocea este să încercați să folosiți doar limbajul natural. În esență, acesta este tipul de limbaj pe care oamenii îl folosesc în conversațiile de zi cu zi. Fie că este vorba de bloguri, conținut pe site sau postări în social media, lăsați conținutul să urmeze un ton natural. Ar trebui să fie ca și cum ai vorbi direct cu publicul tău, de la persoană la persoană.

Într-o căutare tastată, utilizatorii pot pune „Magazine cu înghețată de vanilie”, dar într-o căutare vocală, publicul dvs. ar putea spune „Gelaterii care au înghețată de vanilie”. Dacă doriți să apăreți în rezultatele vocale, trebuie să țineți cont de modul în care publicul dumneavoastră caută verbal. Luați în considerare și limbajul pe care aceștia îl pot folosi.

6. Concentrați-vă pe local

Căutarea vocală este folosită cu precădere pentru a găsi business-uri locale. Oamenii caută restaurante, magazine și alte locații din zona în care se găsesc cu ajutorul dispozitivelor lor. Dacă doriți să obțineți performanțe bune în căutarea vocală, trebuie să gândiți local-first.

Încercați să folosiți cuvinte-cheie de tip long-tail pentru locație pentru a atrage utilizatorii. Cuvinte-cheie precum „magazine de înghețată în apropiere de Pitești” vor atrage clienții locali care caută în mod special într-un anumit oraș sau localitate. Atunci când optimizați pentru căutarea vocală, includeți cuvinte cheie despre reperele din apropierea afacerii dvs.

De exemplu, dacă ați avea o cafenea lângă Parcul Ioanid, ați dori să optimizați pentru interogări precum „Unde pot găsi o cafenea lângă Parcul Ioanid?”.

7. Aflați în ce etapă a ciclului de cumpărare se află publicul dumneavoastră

De fiecare dată când creați o campanie de marketing, trebuie să știți unde se află publicul dumneavoastră în ciclul de cumpărare. Este important să știți care cuvinte cheie sunt mai bune pentru afacerea dvs. Ciclul de cumpărare este împărțit în patru etape:

Conștientizare: Conștientizarea unei probleme sau a unei nevoi pentru un produs.

Luarea în considerare: Examinarea opțiunilor de produse care pot satisface nevoia.

Evaluare: Evaluarea fiecărui produs viabil pentru a afla care dintre ele funcționează cel mai bine.

Achiziționarea: Cumpărarea produsului.

Acestea sunt etapele prin care trec oamenii atunci când cumpără un produs. Oamenii care se află în etapa de conștientizare abia încep să recunoască nevoia unui produs, așa că nu vor să vadă materiale care vizează conversia. În stadiul de conștientizare și de considerare, doriți să oferiți publicului informații valoroase care să îl educe cu privire la produsul dvs.

În etapa de evaluare și cumpărare, veți dori să vă uimiți publicul și să îl convingeți să se convertească. Companiile vor oferi publicului lor recenzii/testimoniale și vor adăuga cupoane de oferte speciale pentru a obține conversia. Așadar, cum intră acest factor în interogările de căutare vocală?

În general, persoanele care pun întrebări de tipul „cine” sau „ce” se află la începutul ciclului de cumpărare. Se află în etapa de conștientizare, în care încearcă să învețe despre ceva sau să găsească mai multe informații. Persoanele care folosesc căutarea vocală pentru a pune întrebări de tipul „când” și „unde” sunt mai aproape de conversie.

Aceștia caută lucruri precum afaceri, ore de funcționare și informații importante pentru a găsi produsul de care au nevoie.

Pentru PPC, veți dori să vă concentrați pe licitarea frazelor cu „când” și „unde”, deoarece acestea sunt lead-uri care au mai multe șanse de conversie. Puteți licita în continuare pe fraze cu „ce” și „cine”, dar veți dori să mențineți valoarea ofertei la un nivel scăzut, astfel încât să puteți obține în continuare un bun randament al investiției (ROI) cu cuvintele cheie „când” și „unde”.

8. Includeți extensii de anunțuri

Atunci când creați un anunț PPC, aveți opțiunea de a adăuga extensii de anunțuri. Acestea sunt caracteristici care îmbunătățesc anunțul dvs. PPC pentru a atrage mai mulți clienți interesați. Pentru căutarea vocală, veți dori să vă optimizați anunțurile PPC cu aceste extensii.

O extensie importantă este extensia de apelare. Aceasta vă permite să adăugați numărul dvs. de telefon la anunț, pentru ca lead-urile să vă poată suna afacerea. Atunci când utilizatorii efectuează o căutare vocală, aceștia pot accesa rapid informațiile dvs. de contact și vă pot apela afacerea.

9. Optimizați-vă site-ul pentru mobil

Dacă nu ați făcut-o deja, trebuie să vă adaptați site-ul pentru a avea performanțe bune pe mobil. Oamenii vor vizita mai mult site-ul dvs. pe mobil datorită interogărilor de căutare vocală. Atunci când utilizatorii efectuează o căutare vocală, dispozitivul pe care îl folosesc le va trimite adesea un link către informațiile respective.

Cu ajutorul Google Assistant, dispozitive precum Siri și Google Home pot trimite linkuri către informații pe care utilizatorii pot face clic. Mulți utilizatori vor face clic pe link prin intermediul dispozitivelor lor mobile. Dacă site-ul dvs. nu este optimizat pentru mobil, veți pierde aceste lead-uri.

Făcându-vă site-ul adaptat la mobil, veți obține rezultate mai bune cu campania PPC de căutare vocală. Veți atrage lead-uri pe pagina dvs. și îi veți face să fie interesați de afacerea dvs.

Pe măsură ce tehnologia se schimbă, trebuie să vă adaptați strategia de marketing digital pentru a face față acestor schimbări. Căutarea vocală va deveni o parte proeminentă din viața de zi cu zi a oamenilor, așa că este esențial să vă adaptați campania PPC pentru a obține performanțe bune în căutările vocale.

10. Nu uitați de relevanță cu orice preț

Dincolo de orice altă tactică, ar trebui să acordați prioritate relevanței atunci când optimizați pentru voce. De fapt, relevanța contează cel mai mult dacă doriți ca vreun client să vă găsească afacerea prin intermediul căutării. Motoarele de căutare se asigură că oferă cele mai relevante rezultate utilizatorilor, ceea ce face ca relevanța să fie cheia succesului.

S-ar putea să credeți că optimizarea pentru voce este o muncă grea, dar această strategie va aduce cu siguranță rezultate reale pentru afacerea dvs. pe termen lung. Tendința este menită să se amplifice, iar afacerile care nu reușesc să își inoveze strategia SEO pot pierde traficul organic extrem de important.

Aveți întrebări legate de PPC? Contactați Online Hub astăzi!

Surse: traducere smartinsights.com, webfx.com, themarcomavenue.com.

Beesy growing
your digital buzz

Suntem și aici